Knoflook

Knoflook kan zowel in het voor als in het najaar geplant worden. In de herfst planten geeft een veel beter resultaat. De bollen worden groter en zijn veel langer houdbaar. Tot eind november planten is prima. Plant de losse tenen met de punt omhoog 5 tot maximaal 10 cm diep. Afstand tussen de tenen moet een centimeter of 10 zijn en de afstand tussen de rijen circa 20 centimeter. Zodra in het najaar het blad geel begint te kleuren, kun je de bollen met loof en al voorzichtig uit de grond halen. Goed laten drogen zorgt voor een langere bewaartijd. Zo vers uit de grond is natuurlijk ook heerlijk.

Terug naar overzicht

 • Nelumbo nucifera met rode bloem

  Nelumbo nucifera met rode bloem

  Prachtige plant die prima te kweken is in grote potten. Boor een klein gaatje in de harde zaadhuid en op een zonnige vensterbank in helder water is het hele kiemingsproces prima te volgen. Ook de witte vorm is leverbaar. In een zakje zitten 12 zaden.

  Lees meer »
 • Diverse Oxalis soorten

  Diverse Oxalis soorten

  Dit is een mooie tijd om voorzichtig te starten met Oxalis wortelstokjes. Laat ze binnen langzaam aan de groei komen. Prima als kamerplant en ze kunnen na de vorst ook prima buiten groeien. Prijs van €3,00 is voor 10 bolletjes of wortelstokjes.

  Lees meer »