Lathyrus 'Lord Ansons Blue Pea'

Lathyrus 'Lord Ansons Blue Pea'
Lathyrus 'Lord Ansons Blue Pea'
Lathyrus 'Lord Ansons Blue Pea'

Lathyrus nervosus groeit van oorsprong in Patagonie, de Straat van Magellaan, waar zij al in 1744 door Lord Anson is gevonden. Vandaar de naam Lord Anson’s Pea. Deze soort kan een beetje klimmen maar groeit vooral kruipend. Enige graden vorst zijn meestal geen probleem maar vorst in combinatie met nattigheid zijn niet zo goed voor deze soort. Het advies om hem in de koude kas te houden gaat redelijk goed. In natte zomers of tijdens periodes met een te hoge RV kan er wel eens behoorlijk witte meedauw (schimmel) in komen. In de zomer buiten gaat meestal prima. Gekweekt in een pot, probeer dan te zorgen voor een lichte koele en droge plek in de winter. Ondanks deze lastige kanten is het een geweldig mooie soort die prachtige blauwe bloemen produceert. Er zijn naast L. odoratus maar weinig soorten uit deze familie die geuren. Deze soort geurt licht.  Ook maakt de plant onder goede omstandigheden zaadpeulen met kiemkrachtig zaad. Altijd handig om een paar zaden van deze soort achter de hand te hebben. Jonge scheuten aan de voet van de plant kun je stekken en aan de wortel brengen. Laat u vooral niet afschrikken door het lastige karakter van deze plant. Ze is de moeite ruimschoots waard. In een zakje zitten circa 15 zaden

Bereken uw prijs

Aantal:
Prijs:€ 2,50
  • Diverse Oxalis soorten

    Diverse Oxalis soorten

    Dit is een mooie tijd om voorzichtig te starten met Oxalis wortelstokjes. Laat ze binnen langzaam aan de groei komen. Prima als kamerplant en ze kunnen na de vorst ook prima buiten groeien. Oxalis wordt per 5 stuks verkocht.

    Lees meer »
  • Lagere verzendkosten

    Lagere verzendkosten

    Allseeds bestond in 2022 15 jaar en toen zijn de verzendkosten voor alle bestellingen binnen Nederland verlaagd naar 1 Euro ipv. 3,50. Omdat er al zoveel duurder is geworden voor iedereen, houden wij ook dit jaar (2024!!) die verzendkosten op hetzelfde niveau van 1 Euro. 

    Lees meer »