Asparagus

Het geslacht telt ruim driehonderd soorten. Verreweg de meest bekende is de Asparagus officinalis of de gewone asperge die veel gegeten wordt. Van deze soort zijn verschillende variëteiten in omloop. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen witte en groene asperges. De witte worden ondergronds geoogst en de groene bovengronds.De oorsprong van alle soorten ligt in de Oude Wereld. Veel soorten zijn in talloze landen in beide werelddelen geïntroduceerd in gematigde en tropische gebieden. Leden van het geslacht variëren van echte kruiden tot houtachtige klimplanten. Veel soorten hebben afgeplatte stengels die de functie van bladeren hebben overgenomen. Drie soorten, Asparagus officinalis, Asparagus schoberioides en Asparagus cochinchinensis zijn tweehuizige soorten, d.w.z. met de mannelijke en vrouwelijke bloemen op verschillende exemplaren. Vrijwel alle andere soorten zijn tweeslachtig. Voor de bloemsierkunst zijn een aantal soorten buitengewoon decoratief.

Totaal: 1 van 0 tot 2
Pagina:

Terug naar overzicht

 • Nelumbo nucifera met rode bloem

  Nelumbo nucifera met rode bloem

  Prachtige plant die prima te kweken is in grote potten. Boor een klein gaatje in de harde zaadhuid en op een zonnige vensterbank in helder water is het hele kiemingsproces prima te volgen. Ook de witte vorm is leverbaar. In een zakje zitten 12 zaden.

  Lees meer »
 • Diverse Oxalis soorten

  Diverse Oxalis soorten

  Dit is een mooie tijd om voorzichtig te starten met Oxalis wortelstokjes. Laat ze binnen langzaam aan de groei komen. Prima als kamerplant en ze kunnen na de vorst ook prima buiten groeien. Prijs van €3,00 is voor 10 bolletjes of wortelstokjes.

  Lees meer »