Lathyrus sativus 'Azureus'

Lathyrus sativus 'Azureus'
Lathyrus sativus 'Azureus'Lathyrus sativus 'Azureus'

Lathyrus sativus zie je in Europa vrijwel alleen nog als sierplant in de handel. Alleen in midden Italië en een paar plaatsen in Spanje worden ze nog voor de erwtjes geteeld. Vroeger was het overal in Europa een veel voorkomende teelt. Tegen het einde van de negentiende eeuw is dat bijna allemaal verdwenen. In Azië en Afrika daarentegen is dit nog steeds een veel voorkomende teelt.Als voedingsgewas biedt het zeker in de droge delen van onze wereld , zeker nog mogelijkheden die de moeite van het onderzoeken meer dan waard zijn.

Traditioneel worden de vrij grote peulen op het land gedroogd. De plant krijgt normaal felblauwe bloesems. Cultivars zijn er ook met witte, paarse, roze en gele bloesems. Deze soort is eenjarig.Er zitten circa 20 zaden in een zakje.

Bereken uw prijs

Aantal:
Prijs:€ 2,50
  • Lagere verzendkosten

    Lagere verzendkosten

    Allseeds bestond in 2022 15 jaar en toen zijn de verzendkosten voor alle bestellingen binnen Nederland verlaagd naar 1 Euro ipv. 3,50. Omdat er al zoveel duurder is geworden voor iedereen. Houden wij ook dit jaar die verzendkosten op hetzelfde niveau van 1 Euro. 

    Lees meer »