Meloenen en zo

De mannelijke bloemen staan in trosjes bijeen,  de vrouwelijke alleen. De vruchten vertonen een enorme verscheidenheid in kleur, vorm, grootte en smaak. Vaak wordt de meloen gebruikt als tafelvrucht, maar er bestaan ook groentevormen. Deze laatste vorm worden ook wel meloenkomkommers (Cucumis melo flexuosus) genoemd. De Armeense komkommer is een goed voorbeeld hiervan en met name in China zijn een aantal variëteiten ontstaan die meer en meer gewaardeerd gaan worden. Meloenen met het karakter van een komkommer. ook in onze keuken zijn ze voorzichtig in opkomst.

Terug naar overzicht

 • Nelumbo nucifera met rode bloem

  Nelumbo nucifera met rode bloem

  Prachtige plant die prima te kweken is in grote potten. Boor een klein gaatje in de harde zaadhuid en op een zonnige vensterbank in helder water is het hele kiemingsproces prima te volgen. Ook de witte vorm is leverbaar. In een zakje zitten 12 zaden.

  Lees meer »
 • Diverse Oxalis soorten

  Diverse Oxalis soorten

  Dit is een mooie tijd om voorzichtig te starten met Oxalis wortelstokjes. Laat ze binnen langzaam aan de groei komen. Prima als kamerplant en ze kunnen na de vorst ook prima buiten groeien. Prijs van €3,00 is voor 10 bolletjes of wortelstokjes.

  Lees meer »