Kuipplanten

Met de komst van glas en door de toename van meer mensen met geld ontstonden er nieuwe mogelijkheden. Met behulp van glas konden planten beter tegen de kou beschermd worden en toch voldoende licht krijgen. Zeker in het begin waren dit nog geen echte kassen zoals wij die vandaag de dag kennen. Het waren stenen gebouwen met aan één kant voornamelijk ramen. Veel van die eerste kuipplanten waren sinaasappelbomen.Vanwege hun Nederlandse naam oranjeappel werden die eerste overwinteringruimten oranjerieën genoemd. Later werden alle planten die in de winter naar binnen moesten oranjerieplanten genoemd. De nu meer algemene naam kuipplanten komt vooral doordat het vroeger om grote planten ging die van binnen naar buiten moesten worden gebracht en vice versa. Niet alleen exotische planten worden in potten of kuipen gekweekt. Ook winterharde planten laten zich prima in potten of kuipen kweken. Eigenlijk zijn er maar weinig soorten waarbij dit niet zo goed lukt. Toch zijn het vooral de wat meer exotische soorten waaraan wij hier aandacht willen besteden.

Totaal: 1 van 0 tot 21
Pagina:

Terug naar overzicht

 • Nelumbo nucifera met rode bloem

  Nelumbo nucifera met rode bloem

  Prachtige plant die prima te kweken is in grote potten. Boor een klein gaatje in de harde zaadhuid en op een zonnige vensterbank in helder water is het hele kiemingsproces prima te volgen. Ook de witte vorm is leverbaar. In een zakje zitten 12 zaden.

  Lees meer »
 • Diverse Oxalis soorten

  Diverse Oxalis soorten

  Dit is een mooie tijd om voorzichtig te starten met Oxalis wortelstokjes. Laat ze binnen langzaam aan de groei komen. Prima als kamerplant en ze kunnen na de vorst ook prima buiten groeien. Prijs van €3,00 is voor 10 bolletjes of wortelstokjes.

  Lees meer »