Meerjarige winterharde planten

Vaste planten in ons deel van de wereld zijn winterhard. Vaste planten uit b.v. de tropen zijn dat daar ook maar bij ons niet. Vandaar dat je soms wel leest "bij ons als eenjarige gekweekt"Best een flink aantal van onze eenjarigen is dat in hun oorsprongs gebied zeker niet. Als je aan het einde van het jaar de planten Phaseolus coccineus lostrekt zie je dat er net onder de grond knollen zijn gevormd. Dahlia is een ander mooi voorbeeld. Als je ze laat zitten dan raak je ze in een stevige winter toch echt kwijt. Vaste planten is een rekbaar begrip.

Totaal: 1 van 0 tot 21
Pagina:

Terug naar overzicht

 • Nelumbo nucifera met rode bloem

  Nelumbo nucifera met rode bloem

  Prachtige plant die prima te kweken is in grote potten. Boor een klein gaatje in de harde zaadhuid en op een zonnige vensterbank in helder water is het hele kiemingsproces prima te volgen. Ook de witte vorm is leverbaar. In een zakje zitten 12 zaden.

  Lees meer »
 • Diverse Oxalis soorten

  Diverse Oxalis soorten

  Dit is een mooie tijd om voorzichtig te starten met Oxalis wortelstokjes. Laat ze binnen langzaam aan de groei komen. Prima als kamerplant en ze kunnen na de vorst ook prima buiten groeien. Prijs van €3,00 is voor 10 bolletjes of wortelstokjes.

  Lees meer »