Lathyrus in al zijn vormen

Lathyrus kan op veel tijdstippen worden gezaaid. Eenjarige van februari tot in juni. Afhankelijk van het gewenste bloeitijdstip. Sommige eenjarige zoals L. chloranthus en L. odoratus kunnen ook al in de herfst voorafgaande aan het komende groeiseizoen worden uitgezaaid. Deze zogenaamde winterharde eenjarigen zij dan een stuk vroeger en wat forser dan hun soortgenoten die in het voorjaar van dat betreffende groeiseizoen zijn gezaaid. Vaste plant Lathyrus kan van april tot september gezaaid worden. De zaden zijn vrijwel van alle soorten redelijk groot en min of meer rond. Om de zaden sneller te laten kiemen kun je ze eerst 24 uur in lauwwarm water voor weken. De zaden zwellen op en kunnen daarna in trays of potten met zaaigrond worden uitgezaaid. Het tweede jaar na het zaaien zullen de plantjes zeker bloeien.

Totaal: 1 van 0 tot 26
Pagina:

Terug naar overzicht

 • Nelumbo nucifera met rode bloem

  Nelumbo nucifera met rode bloem

  Prachtige plant die prima te kweken is in grote potten. Boor een klein gaatje in de harde zaadhuid en op een zonnige vensterbank in helder water is het hele kiemingsproces prima te volgen. Ook de witte vorm is leverbaar. In een zakje zitten 12 zaden.

  Lees meer »
 • Diverse Oxalis soorten

  Diverse Oxalis soorten

  Dit is een mooie tijd om voorzichtig te starten met Oxalis wortelstokjes. Laat ze binnen langzaam aan de groei komen. Prima als kamerplant en ze kunnen na de vorst ook prima buiten groeien. Prijs van €3,00 is voor 10 bolletjes of wortelstokjes.

  Lees meer »