Oxalis

Oxalis behoort tot de klaverzuring-achtige (Oxalidaceae) en is met 800 soorten de grootste groep binnen deze familie. De meeste soorten zijn kruidachtig en blijven laag bij de grond. De meeste zijn afkomstig uit Zuid-Afrika en Zuid-Amerika, maar oxalis komt bijna overal op aarde voor behalve in de poolgebieden. De bladeren zijn lichtgevoelig, wat bekent dat ze zich sluiten als het donker begint te worden. Oxalis is een prachtige bodembedekker en past ook perfect in een rotstuin of gewoon in een pot. Oxalissen vormen een prachtig bladerdek met daarboven de bloemen die dansen in de wind. 

-       Meerjarig, kruidachtig gewas, voor tuin, kamer en kas

-       Standplaats: zon tot (half)schaduw, goed doorlatende grond

-       Vermeerderen door delen, stekken en zaaien

-       Te veel water zorgt voor te lange slappe planten, die nauwelijks bloeien

 

Totaal: 1 van 0 tot 9
Pagina:

Terug naar overzicht

 • Nelumbo nucifera met rode bloem

  Nelumbo nucifera met rode bloem

  Prachtige plant die prima te kweken is in grote potten. Boor een klein gaatje in de harde zaadhuid en op een zonnige vensterbank in helder water is het hele kiemingsproces prima te volgen. Ook de witte vorm is leverbaar. In een zakje zitten 12 zaden.

  Lees meer »
 • Diverse Oxalis soorten

  Diverse Oxalis soorten

  Dit is een mooie tijd om voorzichtig te starten met Oxalis wortelstokjes. Laat ze binnen langzaam aan de groei komen. Prima als kamerplant en ze kunnen na de vorst ook prima buiten groeien. Prijs van €3,00 is voor 10 bolletjes of wortelstokjes.

  Lees meer »