Kruiden en gebruik

Alle kruidenboeken die in de daaropvolgende 1500 jaar verschenen, bevatten aanwijzingen over zowel culinaire als medicinale toepassingen waarvan somige met een mengsel van mythe en magie.

Het bekendste Engelse kruidenboek is John Gerards Herbal, geschreven in 1597. Het boek wordt geprezen vanwege de praktische aard van zijn beschrijvingen, veelal gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen, want hij kweekte de planten zelf in zijn tuin in Holborn. Vanaf 1596 begon hij ook kruiden te telen die afkomstig waren uit het Middellandsche Zeegebied en uit de Nieuwe Werekd, waarmee hij niet alleen zijn grenzen, maar uiteindelijk ook die van ons, op het gebied van planten en kruidenkennis verlegde. Planten zijn in zijn algemeenheid met mensen verbonden maar bij kruiden krijgt dat een veel diepere dimensie.

Totaal: 1 van 0 tot 19
Pagina:

Terug naar overzicht

 • Nelumbo nucifera met rode bloem

  Nelumbo nucifera met rode bloem

  Prachtige plant die prima te kweken is in grote potten. Boor een klein gaatje in de harde zaadhuid en op een zonnige vensterbank in helder water is het hele kiemingsproces prima te volgen. Ook de witte vorm is leverbaar. In een zakje zitten 12 zaden.

  Lees meer »
 • Diverse Oxalis soorten

  Diverse Oxalis soorten

  Dit is een mooie tijd om voorzichtig te starten met Oxalis wortelstokjes. Laat ze binnen langzaam aan de groei komen. Prima als kamerplant en ze kunnen na de vorst ook prima buiten groeien. Prijs van €3,00 is voor 10 bolletjes of wortelstokjes.

  Lees meer »