Kruiden en gebruik

Alle kruidenboeken die in de daaropvolgende 1500 jaar verschenen, bevatten aanwijzingen over zowel culinaire als medicinale toepassingen waarvan somige met een mengsel van mythe en magie.

Het bekendste Engelse kruidenboek is John Gerards Herbal, geschreven in 1597. Het boek wordt geprezen vanwege de praktische aard van zijn beschrijvingen, veelal gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen, want hij kweekte de planten zelf in zijn tuin in Holborn. Vanaf 1596 begon hij ook kruiden te telen die afkomstig waren uit het Middellandsche Zeegebied en uit de Nieuwe Werekd, waarmee hij niet alleen zijn grenzen, maar uiteindelijk ook die van ons, op het gebied van planten en kruidenkennis verlegde. Planten zijn in zijn algemeenheid met mensen verbonden maar bij kruiden krijgt dat een veel diepere dimensie.

Totaal: 1 van 0 tot 19
Pagina:

Terug naar overzicht

  • Lagere verzendkosten

    Lagere verzendkosten

    Allseeds bestond in 2022 15 jaar en toen zijn de verzendkosten voor alle bestellingen binnen Nederland verlaagd naar 1 Euro ipv. 3,50. Omdat er al zoveel duurder is geworden voor iedereen. Houden wij ook dit jaar die verzendkosten op hetzelfde niveau van 1 Euro. 

    Lees meer »