Hablitzia tamnoides

Hablitzia tamnoides
Hablitzia tamnoidesHablitzia tamnoidesHablitzia tamnoides
Hablitzia tamnoidesHablitzia tamnoidesHablitzia tamnoides
Hablitzia tamnoidesHablitzia tamnoides

Een bijzondere plant die tot de Chenopodiaceae(ganzevoetachtigen) behoord.Ze wordt ook wel rank of klimspinazie genoemd.

De rankspinazie is een redelijk onbekende plant in Nederland. In Zweden wordt deze plant echter als sinds 1700 verbouwd en gegeten. De plant staat in Zweden bekend onder de naam rankspenat. Rankspinazie is een overblijvende klimplant en komt van origine uit de Kaukasus.  De plant is volledig winterhard in ons klimaat. In de winter trekt deze plant zich terug in wortelknollen om in het vroege voorjaar weer uit te lopen. De plant kan wel drie meter hoog worden. In het voorjaar en in de voorzomer(april tot juni) wordt het blad geplukt en gegeten gelijk spinazie. De plant wordt vermeerderd door zaden. Grotere exemplaren kunnen ook gescheurd worden.Van verschillende kanten hoor ik dat zaaien niet altijd zo makkelijk gaat. Mijn ervaring is dat de zaden kou nodig hebben. Al verschillende keren na de winter heb ik de nodige spontane zaailingen gehad die zich met enige voorzichtigheid prima laten verplanten. Een beetje schaduw vinden de planten wel fijn. Ze houden van goed afwaterende grond. Ze kunnen slecht tegen zuurstofarme kletsnatte omstandigheden. Wij bieden u ruim 200 zaden voor €3,00.

Tijdelijk uitverkocht!!

Bereken uw prijs

Aantal:
Prijs:€ 3,00
  • Lagere verzendkosten

    Lagere verzendkosten

    Allseeds bestond in 2022 15 jaar en toen zijn de verzendkosten voor alle bestellingen binnen Nederland verlaagd naar 1 Euro ipv. 3,50. Omdat er al zoveel duurder is geworden voor iedereen. Houden wij ook dit jaar die verzendkosten op hetzelfde niveau van 1 Euro. 

    Lees meer »